Neljänneskilo on 225 grammaa


Kun meillä tehdään jauhelihakeittoa, siihen laitetaan sekaan myös Koskenlaskijaa. Reseptimme sanoo, että juustoa pudotetaan kattilaan yksi kokonainen paketti eli neljänneskilo.

Ei muuten onnistu.

Koskenlaskija on sen verran maukasta tavaraa, että siitä on ihan pakko silpaista molemmille makupalat ennen sopanlaittoa. Siinä katoaa arviolta n. 25 grammaa soppaan tarkoitettua juustoa. Niinpä tuo reseptissä mainittu neljänneskilo on olosuhteista johtuen aina melko tarkalleen 225 grammaa.

Koskenlaskija ei sponsoroi tätä julkipanoa.
Sanon reilusti Koskenlaskija, koska tuota lapsuuden muistoja tulvivaa makua on tarjottu Suomessa jo vuodesta 1933 lähtien ja se on jo vähän samanlainen käsite kuin karjalanpiirakka tai perunamuusi.

Koskenlaskija on Koskenlaskijaa, kaikki muut ovat sulatejuustoja ja levitteitä.